Çocuk Dostu Bir Oyun Derecelendirme Sistemi Mümkün müdür?
Bu çalışmada video oyun derecelendirmeye ilişkin etiketleme veya derecelendirmenin çocuk, ergen veya gençlerde caydırıcı veya cezbedici işlev görüp görmediği konusundaki tartışmaları da hatırlatarak asıl konumuz olan dijital oyunlar, özellikle de video oyunlar için geliştirilen ve kullanımda olan yaş derecelendirme sistemlerinin…
Algoritmaların Haber Alma Biçimlerine Etkileri: Veri Gazeteciliği ve Algoritmalar
Büyük veri ve algoritmalar sayesinde bilgiye ulaşma koşulaları oldukça kolaylaşmakta ve otomatize olmaktadır. Hemen her sektörü etkisi altına alan algoritmalar ve veri bilimi çalışmaları gazetecilik sektörü için de yenilikler ve meydan okumalar sunmaktadır. Algoritmalar ve veri bilimi teknikleri, büyük veri…
Metaverse’de Habercilik: Metamedya
Gazetecilik mesleği ve uygulama alanları internet ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler neticesinde önemli değişim ve dönüşüm süreçleri içerisine girmiştir. Mesleğin tanımlamaları, pratikleri ve kapsamı sürekli olarak değişmektedir. Geleneksel gazetecilik sürecinde haber içeriğine ulaşma, haberi üretme, yayımlama ve geri bildirim toplama…
Türkiye’de Çocuk Dergiciliğinde Tasarım: Kırmızıfare Dergisi Örneği
Görsel bir iletişim sanatı olan grafik tasarım, ilkeleri ve unsurlarıyla hedef kitle için en uygun görsel içeriğin oluşturulmasını ve mesajın en etkili şekilde hedef kitle tarafından algılanmasını amaçlamaktadır. Mesajın odağında çocuklar olduğunda kullanılan görsel dilin önemi daha da artmaktadır. Görsel…
Türkçeye Uyarlanan Sosyal Medya Ölçekleri Üzerine Bir Derleme Çalışması
Dünya nüfusunun yarısından fazlasının mobil cihaz kullandığı ve sosyal medya hesabı olduğu bir dönemde Türkiye, sosyal medya kullanımında nüfus oranına göre en çok kullanıcıya sahip olan ülkeler arasında olduğu yapılan araştırmalarla ortaya koyulmuştur (We Are Social, 2021). Sosyal medyanın kullanım…
(Visited 58 times, 1 visits today)